Craciun fericit!

Craciun fericit tuturor! Sper ca va distrati si simtiti spiritul acestei sarbatori in preajma voastra, cum va “lumineaza”, va calauzeste, va schimba pentru cel putin cateva zile. Caci dupa aia revenim la vechiul trai, nu? La injuraturile din trafic, la invidia pentru Vasilica, netrebnica aia care a luat 10 la mate, la frustrari, la dezamagiri si nemultumiri. Exact, bunatatea e manifestata doar in timpul sarbatorilor,  pentru ca doar atunci oamenii se reintorc la origini, la perioada in care familia,  fericirea, iertarea, bunatatea, erau lucrurile esentiale, care dadeau cursul normal lucrurilor… Cred ca lumea nu a evoluat tocmai in directia buna: Sentimentele se traiesc din ce in ce mai slab, fara viata, totul transformandu-se intr-un lung sir de nu imi pasa. Imi pare rau ca lumea a uitat de familia model de la  origini, de familia Mantuitorului, si acum urmeaza modele prea simple, fara valoare, chiar penibile… Trist!

Familia model e impodobita cu dragoste, presarata cu bunatate, intelegere, si ce-i mai important, eternitatea acestor sentimente! Cred ca tot ce a fost se poate recupera. Toata aceasta pace care face dintr-un camin, o casa, se poate regasi printr-un singur gand: Cum ar fi viata noastra daca toate lucrurile de care ne plangem nu ar mai exista? Cum ar incepe orice zi fara cearta mamei care te vrea mai matinal, cum ti-ai petrece intrega zi fara incercarile fratelui mai mic de a te mobiliza sa va jucati? Ei bine, totul ar fi intunecat, pentru ca familia e lumina care ne calauzeste, iar opusul luminii este intunericul. BEZNA! Stii, bezna te-ar dobori, te-ar distruge. Imagineaza-ti aceasta varianta a povestii si crede-ma ca iti vei pretui familia mai mult decat ai facut-o pana acum.

Sper ca nu doar de sarbatori sa va iubiti, sa va iertati, sa fiti vesesli. Sper sa va dati seama ca adevarata sarbatoare e in fiecare zi in care daruiesti zambete si clipe frumoase oamenilor, nu pozelor!

Craciun fericit, dragii mei!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s