“Odată cu misterul dispare şi magia” ~Despre 2017 

În primul rând, la mulți ani şi un an nou fericit! 💟

Aş vrea să vorbim azi despre acest inceput de an, despre modul în care mai mult sau mai putin 2017 va influența, pentru că bineînțeles, cu toții avem anumite aşteptări. Aceste asteptări sunt multiple şi vin de la toată lumea.Unii vor sănătate, alții vor împlinire în plan sentimental,unii vor note mari. alții vor să slăbească, *ai milă, Doamne* şi alte dorințe sau aşteptari de ordin personal care par să îşi aibă împlinirea in 2017. Într-adevăr, 2017 este un nou început, pare definiția a “de data asta o să fie altfel” .Scriu asta cu scopul de a vă spulbera toate speranțele! 

Ei bine, dacă ne inducem faptul că 2017 va fii anul perfect, cel altfel, cel în care totul va fii altfel, atunci unde mai este magia? Ne facem planul atât de bine, încât nu lăsăm loc surprizelor plăcute, şi de ce nu, chiar şi neplăcute, pentru că un prieten spunea “una dintre cheile succesului e umilința in fața vieții”. 😊 
Îmi amintesc cum acum un an, am trecut în 2016 plângând, fiind dezamăgită maxim de anul care era pe terminate, mai ales de ultimele luni, atât de grele pentru mine, atât de insuportabile… Mi-am spus că anul viitor voi deveni mai puternică, mă voi lupta să repar anumite greșeli, să mă “repar” pe mine. Dar, plănuind un an perfect, îmi dau seama că am pierdut anumite momente frumoase, fiind menite să fie “surprizele anului”. Astfel că am ignorat lucruri care îmi făceau bine doar pentru a-mi duce scopul la finalitate, mergând în linie nu am putut admira surprizele din jur, deci am pierdut magia. Aş vrea ca 2017 să nu fie un an plănuit. Bineînțeles că anunite țeluri vor rămâne esențiale, însă am de gând să las ca timpul să mă surprindă, să mă vrăjeasca, să ma lase în mister până la sfârsit.

 “Daca nimeni nu se asteapta la un lucru, acel lucru ori ii poate surprinde, ori isi pierde din importanta.” , spunea cineva… Într-adevăr există şi afirmația aceasta cu două tăişuri. Pe de o parte, lăsând asteptările deoparte, momentele te vor surprinde, îți va face mai multa plăcere să afii ceva ce nu ştiai, decât ceva la care te aşteptai. Sau un lucru îsi poate pierde din importanță odata ce nu îl mai astepti, pentru că pe parcurs, renunțând la aşteptări, te vei confrunta cu realitatea sau cu ce poți obține de fapt fără dar şi poate.

Urăsc acele liste imaginare pentru viitorul an, care conțin o grămadă de minciuni, de vise, de planuri “roz” , care, deşi sunt făurite de oameni maturi, în toată firea, nu se vor împlini niciodată, oameni buni! E bine să îți doreşti, dar nu crede ce nu se întâmplă încă, pentru că nimic nu e pentru totdeauna şi nici nu e irealizabil! Scriu articolul ăsta cu scopul de a nu mai auzi la ştiri mereu că unul sau altul s-a aruncat de pe pod sau de la etaj pentru că nu i-a mers cum se aştepta. Nu e capăt de lume. E o luptă care te va face mai puternic pentru război.

Vă dau acelaşi sfat şi vouă:Lăsați misterul să se descopere singur şi nu îl descoperiți la momentul nepotrivit! Toate la timpul lor. Fiecare zi este o şansă nouă.Momentele triste te vor smeri, te vor maturiza, pentru că viața nu este o mare căldare de belşug, viața are anumite momente nefaste care te fac un om mai puternic. Şi să fim seriosi, ar interveni monotonia dacă la un moment dat nu am avea momente de cumpănă.

Spre sfarşit, odată cu misterul dispare şi magia, odată cu aşteptările dispare şi nostalgicia. Te poti bucura la maxim de ceva ce ştiai că se va întâmpla? 🌈

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s