Întorşi pe dos.

Bine, ştiu că inspirația mea vine doar pe la orele astea şi ca probabil acest articol va fi citit de cei mai mulți dintre voi abia mâine, dar hei… guess who’s back? Again 😏
M-am gândit azi la ceva. Am 18 ani *din păcate* , deci practic încă sunt adolescentă. Adolescența e o perioadă destul de neclară în viața fiecăruia, asta e cert. Pe lăngă faptul că de la 13 ani încolo ai senzația că întreaga ta făptură se reîntoarce la perioada primitivă, şi incepi să arăți ca o maimuță cu erupții vulcanice hormonale pe față, mai apar frate si stările neclare, care apar şi dispar fără sens. Pentru că devii aproape bipolar, sau chiar multipolar (există asta? 😂) începi să crezi că eşti neînțeles, te retragi, apar acele micuțe şi enervante stări de anxietate, care, cred eu, sunt puțin forțate şi de cei din jur.

Nu vreau să țin o prelegere despre “OMG VIAȚA DE ADOLESCENT E GRELE, DĂ FUNIA PLS”. Nu, deşi e amuzant. Azi doar mă gândeam că adolescența e o perioada neclară în mare parte şi din cauza adulților. Ideea mea e asta: Suntem puțin întorşi pe dos. Marginalizăm un tănăr pentru că simte prea intens anumite semtimente, prin urmare e sincer, dar punem pe piedestal valori false (şi nu vreau să detaliez înca asta) . Spun doar că mama ta se uită la tine ca la ultima descreierata daca dai 50 de lei unui om al străzii. Timpul atrofiază sentimentele. Dacă acum, la 16 ani simți compasiune până în mădulare, să ştii ca mă-ta sau profu’ ala bătrân de mate nu o mai simt la fel.

Dragoste, ură, furie, extaz… noi, tinerii le simțim la maxim. Adulții sunt intr-o stare de “don’t care bitch” , în general, şi cam asta face viața din om.

Chiar suntem întorşi pe dos. Sper ca asta să ajute tinerii în propria valorificare. Sper ca asta să ajute adulții in valorificarea altora.

Mă întorc cât de curând.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s