Cine eşti, femeie?

Cred că asta va aduce frustrare şi o unghie în gât multora, deci un motiv întemeiat să continui articolul. Să începem! Cred că titlul nu este tocmai de înțeles şi necesită puțin timp de gândire pentru că aici nu mă refer la o persoană, ci la identitatea a tot ce înseamnă femeie!

Am văzut că de ceva timp, multe persoane apreciază asta:

Şi asta…

Poate şi asta…

Şi da, văd că toate aceste “trăsături” definesc acum pentru voi frumusețea. Ok, nu zic că feminitatea şi sexappeal-ul se exclud şi că ar trebui să ne simțim vinovate că le expunem, nici gând! Daaar, există o linie foarte subțire care face diferența dintre a avea aceste calități, PRINTRE ALTELE, şi a avea DOAR aceste calități! Daca doar sânii şi fundul vă fac frumoase, în concepția voastră şi a societății, atunci poate că nu mai suntem pe drumul bun, cu toții. Totuşi, societatea influențeaza major acest nou concept, şi mentalitatea asta bolnavă. Pentru că da, ne rupem coloana pentru un like şi purtam cămăşi cu decolteu ca să se vadă 20% țâță tot pentru acel like, dar hei, asta nu e ceva vulgar, “e tumblr style fatha!” .

Dacă societatea îți bagă pe gât faptul că frumusețea înseamnă “cur şi țâțe” atunci nu ai decât să te conformezi, iar de aici încolo eşti şi tu parte din vină. Pentru ca like-urile ne definesc, iar numarul lor ne pun anumite etichete. Normal că dacă pui o poza cu o carte ai sub 50 de like-uri pentru ca “nu e ce se cere’ , şi dacă pui o poza cu o bluza lejeră, si pantaloni largi, probabil că deja eşti în partea neinteresantă a internetului.

Până la urmă, cine eşti, femeie? Cine eşti dacă frumusețea îți este definită doar de anumite părți ale corpului, dacă anumite tipare deja prea comune te definesc, doar pentru a fii acceptata de socieatea asta bolnava? Tu mai ştii cine eşti? Eşti cine vrei, sau ai uitat deja ce vrei? E ok, zâmbeşte fals într-o poză şi poarta ceva strâmt, oamenii îți vor spune ce şi cine eşti de fapt. Ştiu femei care ar arată bine şi într-un sac, doar pentru că au încredere în ceea ce sunt ele, şi femei plinuțe care chiar nu se simt complexate… femei care sunt frumoase fără să facă un minim de efort!

Până la urmă ne mințim singure, absolut toate femeile, şi o facem intenționat… pentru ca dacă nu o faci, nu eşti ceea ce vor restul sa fii.

Personal, cred că eu sunt chiar între cele doua limite şi parcă mi-e bine aşa 😊

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s